20 de octubre de 2019
 • Sábado, 19 de Octubre
 • 11 de agost de 2019

  En quines companyies inverteixen les grans fortunes els seus diners?

  Torrenova, la sicav participada per la família March acumula una rendibilitat del 4,44% en el primer semestre i el seu patrimoni frega els 1.108 milions d'euros

  En quines companyies inverteixen les grans fortunes els seus diners?
  Oficina Banca March de Sant MiquelBANCA MARCH - ARCHIVO

  PALMA DE MALLORCA/MADRID, 11 Ago. (EUROPA PRESS) -

  Les societats d'inversió de capital variable (sicav) espanyoles de les grans fortunes han obtingut rendibilitats positives en el primer semestre de l'any, amb un rendiment mitjà del 5%, segons les dades de VDOS. Les sicav Gesprisa i Herprisa, vehicles d'inversió del fundador de Pronovias, Alberto Palatchi, figuren entre les més rendibles amb més d'un 17% acumulat fins a juliol, segons les dades remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  Les accions d'Airbus, Alphabet i Apple són tres dels valors més repetits i que més han impulsat els beneficis en aquestes eines d'inversió de grans patrimonis i figuren, a més de les esmentades Gesprisa i Herprisa, en les sicav d'Alicia Koplowitz (Morinvest), la família March (Torrenova) i Juan Abelló (Arbarín), entre d'altres.

  Torrenova, la sicav participada per la família March acumula una rendibilitat del 4,44% en el primer semestre i el seu patrimoni ronda els 1.108 milions d'euros. Durant els sis primers mesos d'any, l'exposició a renda variable i a fons d'inversió alternatius s'ha vist augmentada.

  Entre els valors espanyols, Repsol ha estat una de les noves apostes de Morinvest --que ha entrat amb 2,2 milions d'euros entre accions i drets-- i Arbarín. En canvi, el fullet remès per Gesprisa inclou a Repsol entre els valors amb les menors rendibilitats al final del semestre.

  Gesprisa acumula una rendibilitat del 17,19% en el primer semestre i el seu patrimoni arriba als 353 milions d'euros, alhora que Herprisa, una altra sicav participada per Palatchi, acumula una rendibilitat del 17,29% en el primer semestre i el seu patrimoni supera els 319 milions d'euros a finals del període.

  Durant els sis primers mesos de l'any, ambdues sicav gestionades per Santander Private Banking, que tenen gairebé el 90% del patrimoni en renda variable en directe han destacat les rendibilitats obtingudes per Airbus, Microsoft, Apple i Bank of America.

  Entre les sicav amb major rendibilitat acumulada destaca Lierde, vinculada amb l'ex-president de Telefónica, César Alierta, que va obtenir el 13,7% aquest semestre amb un patrimoni de 282 milions d'euros. Aquesta societat d'inversió, fins ara gestionada per Urquijo, ha passat d'estar gestionada per Augustus Capital AM aquest semestre.

  Per la seva banda, Arbarin, la sicav de Juan Abelló (d'Alcaliber) que té un patrimoni de 192,6 milions d'euros, dels quals el 80% està invertit en renda variable, va obtenir una rendibilitat del 10,36% en el primer semestre.

  La sicav de Sandra Ortega, la filla del magnat d'Inditex, ha obtingut una rendibilitat acumulada del 5,7% en el primer semestre de l'any, amb un patrimoni de 300 milions d'euros. En el fullet remès a la CNMV a final del semestre es destaca que la rendibilitat mitjana dels IICs de la gestora de risc similar, un 6,3%, ha estat superior a l'obtinguda per la 'sicav' per un mandat específic de tornada absoluta centrada en la preservació de capital.

  Allocation, la sicav participada per la família Del Pino (Ferrovial), acumula una rendibilitat del 5,95% en el primer semestre i el seu patrimoni frega els 395 milions d'euros. En la cartera internacional, els Del Pino han fugit de Continental, Allianz, Danske Bank, Barclays, Deutsche Telekom i Enel, mentre que han entrat a Engie i Thyssenkrupp, entre les seves noves apostes del semestre.

  Morinvest, la sicav de Koplowitz (FCC) acumula una rendibilitat del 4,23% en el primer semestre i el seu patrimoni supera els 523 milions d'euros. Durant els sis primers mesos d'any, més del 70% del patrimoni s'ha destinat a renda variable, amb un increment "progressivament" de l'exposició a actius de risc.

  Para leer más