17 de junio de 2019
 • Domingo, 16 de Junio
 • Sábado, 15 de Junio
 • 11 de abril de 2008

  Els solistes de la Camerata Sa Nostra interpretaran avui obres de Beethoven al centre de Cultura de l'entitat

  PALMA DE MALLORCA, 11 d'abril (EUROPA PRESS)

  Els solistes de la Camerata Sa Nostra, Smerald Spahiu, Elizabeth Romero i Luis Correa, interpretaran avui, a partir de les 20.00 hores, dos trios del compositor alemany Ludwig van Beethoven al centre de Cultura de l'entitat.

  Segons un comunicat emès per Sa Nostra, Spahiu (violí), Romero (viola) i Correa (violoncel), interpretaran el Trio op. 9 número 1 en sol major de Ludwig van Beethoven, format per quatre moviments. A la segona part del concert, els solistes interpretaran el Trio op. 3 en el mi bemoll major que consta de sis moviments.

  Smerald Spahiu va iniciar els seus estudis de violí als set anys en el Conservatori de Música de Tirana (Albània). A l'any 1981 va guanyar el primer premi del Concurs Nacional de Joves Instrumentistes. Entre 1986 i 1989 va ocupar el lloc de concertino de l'Orquestra de l'Òpera de Tirana. Des de 1991, és membre de l'Orquestra Simfònica de les Balears de la qual és concertino i membre de la Camerata Sa Nostra des de la seva creació.

  Romero, viola, va iniciar els seus estudis musicals amb el seu germà Pedro Romero, i als 14 anys va entrar en l'Orquestra Filharmònica de Bogotà, de la qual ha estat violí solista. Becada pel govern de l'antiga URSS, va estudiar en el Conservatori Txaikovski (Moscou) amb Mikhaïl Talpigo i va obtenir el Diploma de Màster en Belles Arts. Es va traslladar a Espanya i des de 1989 és viola solista de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i membre de la Camerata Sa Nostra des dels seus inicis.

  Correa, violoncel, va començar els seus estudis de violoncel amb el seu pare, Enrique Correa, i els va acabar en el Conservatori Superior de Música de Madrid. Va ampliar estudis a la Universitat de Yale (els EUA) amb Aldo Parisot. És membre fundador de la Camerata Sa Nostra. Com solista, a duo o com agrupació més extensa, ha actuat a Espanya, Portugal, França, Alemanya, Suïssa, els Estats Units, El Canadà i Mèxic.