16 de octubre de 2019
 • Martes, 15 de Octubre
 • 22 de juliol de 2019

  Estañ no es presenta a la reelecció como a secretari general de Podem per a donar pas a un nou lideratge

  Estañ no es presenta a la reelecció como a secretari general de Podem per a donar pas a un nou lideratge
  PODEM

  VALÈNCIA, 22 8EUROPA PRESS)

  El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció en la III Assemblea Ciutadana que se celebrarà a l'octubre perquè considera que ha complit els principals objectius del mandat polític que tenia i és "el moment de deixar pas a un nou lideratge" que afronte la legislatura, que serà "més complicada".

  Estañ, en roda de premsa al costat de la secretària d'Organització, Lidia Montero, ha assenyalat que disposen de tres mesos per a preparar l'Assemblea, que triarà la nova direcció i les línies estratègiques de la formació, i que ha de celebrar-se des d'"un debat ampli, honest i útil del projecte del partit i no de personalismes".

  En la mateixa línia, ha defés que s'ha d'aprendre dels anteriors processos per a veure "com podem ser més útils per a la societat valenciana" perquè "ara tenim el repte de madurar sense envellir".

  Ha explicat que la seua decisió de no concórrer a la Secretaria General no és per qüestionaments interns, sinó perquè considera que ha complit els reptes que es va marcar fa dos anys de consolidar les relacions amb els seus socis per al canvi polític, abordar les eleccions i negociar el Govern i ha destacat que tot i "les errades" comeses el resultat és "positiu".

  SEGUIRÀ "COMPROMÉS AMB EL PROJECTE"

  Estañ ha garantit que seguirà "compromés amb el projecte" i participant de "manera activa" encara que ja no estiga en primera línia i s'ha mostrat a favor de la limitació de mandats perquè, ha recalcat, sempre ha cregut que els càrrecs estan "de pas i quan es compleixen els objectius marcats cal deixar pas".

  Així mateix, ha advocat per repartir lideratges de manera que el secretari general no acumule càrrecs i siga diferent del síndic en el grup parlamentari, però ha recalcat que serà la militància qui ho decidisca.

  Estañ ha explicat que s'avança la convocatòria de la III Assemblea perquè la nova direcció es faça càrrec del partit des de l'inici de la legislatura i que així "li done temps a confirmar el seu lideratge".

  En eixe sentit, ha comentat que la passada legislatura va ser "complexa" però han aconseguit uns resultats "satisfactoris" i que ara s'han d'encarar quatre anys "més complicats" perquè "ja no es pot posar l'excusa dels 20 anys de govern del PP sinó que s'han de concretar les polítiques progressistes".

  Ha recalcat que el Botànic ha de ser entés com "un acord de mínims i no de màxims" i ha apuntat que el deure Podem és "des de la lleialtat, aplicar les polítiques per a aconseguir les més transformacions possibles".

  Estañ ha insistit que els resultats de Podem en les passades eleccions autonòmiques no van ser els desitjats, però que els han permés ser "determinants" per a configurar un govern, que fins que es constituïsca el nacional, és el "més progressista" d'Espanya.

  Per açò, ha insistit que Podem necessita "una renovació per a aquesta nova etapa en la qual formem part del govern" i "estirar eixe pacte perquè en el Consell aplique les polítiques més innovadores possibles".