15 de diciembre de 2019
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • 22 de novembre de 2019

  Oltra rebutja valorar possibles eixides de directius en À Punt: "No volem una televisió governamental i partidista"

  Oltra rebutja valorar possibles eixides de directius en À Punt: "No volem una televisió governamental i partidista"
  EUROPA PRESS - ARCHIVO

  VALÈNCIA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

  La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha rebutjat valorar la situació actual d'À Punt i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) perquè la gestió de l'ens públic "està residenciada en el Consell Rector i Les Corts" i el Consell "es limita a les qüestions legals".

  En aquest sentit, ha defès que l'actual Executiu valencià vol una radiotelevisió pública "allunyada" del model d'"antics governs" de "televisió governamental i partidista".

  Així s'ha pronunciat la portaveu del Govern valencià aquest divendres en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell i en ser preguntada per les possibles eixides i relleus en la radiotelevisió pública valenciana, el futur de l'ens i "la imatge que s'està donant".

  La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat que el Consell "no valora les qüestions d'À punt ni per a bé, ni per a mal, ni per a regular" i ha destacat que el Govern valencià "ja va dir fa molt de temps", quan van deixar en mans de Les Corts la iniciativa legislativa sobre la llei que havia d'emparar la creació de la radiotelevisió", que el Consell no anava a entrar en la gestió.

  "Això inclou tot el que va després i una vegada s'estan gestionant els mitjans. Està residenciada la seua gestió en el Consell rector i en Les Corts", ha insistit.

  L'objectiu, ha afegit, és "tindre una televisió allunyada" del model d'"antics governs" de "televisió governamental i partidista". Per a Oltra, els mitjans públics "són de tots i totes i el Govern es guarda d'opinar d'aquestes qüestions i ens limitem a les qüestions legals respecte a la radiotelevisió".

  "EL PRESSUPOST ÉS L'ADEQUAT"

  D'altra banda, qüestionada per si considera suficient el pressupost actual, la portaveu del Consell ha sostingut que es tracta dels comptes "que ha aprovat aquest govern" i s'ha preguntat "com no va a estar d'acord".

  Així mateix, ha posat en relleu que la quantitat pressupostada ha crescut en una mica més d'un milió fins a superar els 56 milions per despeses de personal i ha conclòs: "El projecte de pressupost que hem presentat és el que és i considerem que en aquest moment és l'adequat".

  Contador

  Lo más leído en Valencià