7 de diciembre de 2019
 • Viernes, 6 de Diciembre
 • 22 de juliol de 2019

  Sánchez demana a PP i Cs que faciliten el Govern i proposa canviar la Constitució per a evitar el bloqueig

  Sánchez demana a PP i Cs que faciliten el Govern i proposa canviar la Constitució per a evitar el bloqueig
  EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

  MADRID, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El president del Govern, Pedro Sánchez, ha obert el debat d'investidura demanant que es facilite la formació del seu executiu, oferint per a això "un pacte d'Estat" per a reformar l'article 99 de la Constitució i evitar el bloqueig institucional. L'oferiment l'ha realitzat després d'acusar PP i Ciutadans d'"involució" i de "lligar-se a la ultradreta" de Vox.

  En el seu discurs al Congrés dels Diputats com a candidat a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez ha arrancat amb una proposta de reforma de la Constitució perquè els espanyols no hagen de "sofrir l'amenaça de la repetició electoral", citant el model de constitució dels ajuntaments i d'algunes comunitats autònomes.

  Segons Sánchez, la seua proposta pretén que l'executiu "tinga garanties per a poder ser constituït i reforçar l'estabilitat del sistema". "No es tracta de triar entre esquerra i dreta, estem triant entre que Espanya tinga Govern o no", ha insistit el candidat del PSOE, que ha rebutjat que amb l'objectiu d'aquesta idea siga el "debilitament de l'oposició".

  Sánchez ha criticat els pactes de PP i Cs amb Vox en ajuntaments i comunitats autònomes perquè, al seu parer, el 28 d'abril els espanyols van votar "avançar i no retrocedir".

  Per al president, els acords amb Vox "qüestionen" les llibertats i drets civils de les minories" i també "banalitzen" la lluita contra la violència de gènere. També ha apostat per "no qüestionar el model de convivència territorial".